HOME


Wil je deelnemen aan onze events?
homeEventsWorkshopsProjectsAFC TEAM

Explore!

Events is één van de drie pijlers van AFC. Via deze events willen wij bij AFC Gent studenten de mogelijkheid geven hun interesseveld verder te ontdekken, verbreden en verdiepen. Op deze manier komen studenten in contact met bekende bedrijven, kleine start-ups en ondernemers. Deze events vormen hierbij de eerste brug tussen de academische wereld en de bedrijfswereld zodat deze stap voor studenten makkelijker wordt.

Elk jaar opent AFC Gent zijn academiejaar in stijl met een openingsevent. Vorig jaar hebben we een 100-tal studenten kunnen ontvangen op ons fysiek en coronaproof openingsevent 'From Linear To Circular'. De twee volgende events gingen telkens online door maar waren daarom niet minder succesvol. Zowel op 'Investing In The Future: transport edition' en 'The Way To The Top: From Start-up To Multinational' waren er weer een 100-tal enthousiaste studenten aanwezig. Ook in het tweede semester vonden drie boeiende en actuele events online plaats. Deze gingen van ‘Women In Leadership’ over ‘Smarter Than’ tot ‘Entrepreneurship night’. Dit laatstgenoemde event was in samenwerking met VEK en VTK. Na deze events kregen de aanwezige studenten ook nog een leuke goodiebag met AFC gadgets en wat versnaperingen!

Hoewel de evenementen een mooi afgelijnd thema hebben houden we de mogelijkheid van sectoren zo breed mogelijk (Van meer technische bedrijven, tot banken en consultancy). Gastsprekers worden zorgvuldig gekozen zodanig dat één ieder in ons publiek geboeid wordt door het evenement.

Het absolute doel van events is studenten dichter bij bedrijven brengen. De studenten kunnen tijdens en na het evenement ontdekken welke sectoren en organisaties nauw aan hun hart liggen. Nar elk event wordt er een netwerkreceptie georganiseerd. Op deze receptie kunnen studenten in een aangename en informele setting reeds een eerste gesprek aangaan met de gastspreker of met recruiters van het bedrijf waarin ze geïnteresseerd zijn. Dit allemaal gecombineerd met een hapje en een drankje die door ons worden aangeboden. Bij interesse in een onderwerp of bedrijf kunnen studenten deelnemen aan de diverse workshops of consultancy projecten die door onze andere takken worden aangeboden.

Ook in het eerste semester van komend academiejaar staan er weer drie events op de planning. De planning van onze events wordt weldra aangekondigd.

Inschrijvigen

Event: the way to the top (16 november 2020)

Inschrijven