HOME


Wil je deelnemen aan onze evenementen?
homeEventsWorkshopsProjectsAFC TeamContacteer ons

Explore!

Events is één van AFC’s grote pijlers. Wij van AFC-Gent willen met de hiermee studenten de mogelijkheid geven hun interesseveld verder te ontdekken, verbreden en verdiepen. Bekende bedrijven, kleine start-ups en ondernemers komen in contact met gemotiveerde studenten die veel te bieden hebben.

Events vormt hierbij de eerste brug tussen de academische wereld en de bedrijfswereld zodat deze stap voor studenten makkelijker wordt. Vorig jaar heeft AFC-Gent een geweldig startschot gegeven met events zoals ‘From product to experience’, ‘Young entrepreneurs’ en ‘The future of’. Waarbij elk van deze evenementen volgeboekt was met een gemiddelde van 150 studenten per sessie! Dit jaar gaan we natuurlijk voor niet minder!

We zetten de lijn verder met hot topics als 'From Linear To Circular', 'Investing In The Future' en nog veel meer. Hoewel de evenementen een mooi afgelijnd thema hebben houden we de mogelijkheid van sectoren zo breed mogelijk van sectoren zo breed mogelijk (Van meer technische bedrijven, tot banken en consultancy). Gastsprekers worden zorgvuldig gekozen zodanig dat één ieder in ons publiek geboeid wordt door het evenement.

Het absolute doel van events is studenten dichter bij bedrijven brengen. De studenten kunnen tijdens en na het evenement ontdekken welke sectoren en organisaties nauw aan hun hart liggen. Achter elk event wordt er een netwerkreceptie georganiseerd. Op deze receptie kunnen studenten in een aangename setting reeds een eerste gesprek aangaan met de gastspreker of eventuele recruiters van het bedrijf waarin ze geïnteresseerd zijn.

Dit allemaal gecombineerd met een hapje en een drankje die door ons worden aangeboden. Verder zijn onze evenementen het ideale uithangbord voor AFC-Gent, hier leren studenten ons kennen en omgekeerd. Bij interesse in een onderwerp of bedrijf kunnen studenten door vloeien naar de diverse workshops of consultancy projecten die door onze andere takken worden aangeboden.

Per semester worden er drie evenementen georganiseerd. Hoewel we met de evenementen steeds zoveel mogelijk studenten proberen te lokken, proberen we toch om verder te denken dan het traditionele gastspreker – student evenement. Tijdens sommige van onze events zullen we debatten tussen verschillende sprekers integreren in het klassieke spreken. Alsook kunnen er kleine workshop momenten geïntegreerd worden in het event.

De data van de twee eerste evenementen van het eerste semester liggen reeds vast en de week voor het derde event ook. Hieronder vindt u de planning voor deze events:

Inschrijvigen

Event: the way to the top (16 november 2020)

Inschrijven