HOME


Get your hands dirty at one of our projects!
homeEventsWorkshopsProjectsAFC TEAM

Student Consulting

LIVE LIKE A CONSULTANT

AFC Projects biedt studenten de unieke kans om als een echte consultant te werk te gaan. Onder leiding van professionele consultancy partners werken de studenten aan een echte case en proberen zo een implementeerbare oplossing te bieden aan het bedrijf dat met een probleem zit.

In het eerste semester bieden wij 2 projecten aan met een looptijd van 8 à 10 weken volledig uitgewerkt in teamverband en onder leiding van professionele consultancy partners. Tussentijdse coaching sessies, presentaties en de nodige bijsturingen resulteren in een complete en echt implementeerbare oplossing voor het bedrijf. De inschrijvingen voor de projecten van het eerste semester starten de derde week van het eerste semester. Houd onze sociale media in de gaten voor updates.

Ook in het tweede semester staan wij klaar om enkele van deze unieke projecten aan te bieden met een looptijd van 10 weken, meer info hierover volgt later.

Testimonials of

students

No items found.

Testimonials of companies

No items found.

Projects Semester 1

To be announced!

Previous consultancy Projects

Marktonderzoek

Thales

2020-2021

Thales is een wereldwijde elektronicaonderneming die actief is op het gebied van luchtvaart, defensie en informatietechnologie. Overheden, instellingen en grote ondernemingen vertrouwen op Thales om oplossingen te ontwerpen die landen, steden en kritieke infrastructuur beveiligen in een steeds meer onvoorspelbare wereld.

Thales’s Security Digital Platform (SDP) heeft vele capaciteiten die waarde kunnen creëren voor de beveiliging van kritieke infrastructuur. Het doel van dit project was het voeren van een marktonderzoek waarin de toegevoegde waarde van het SDP in verschillende sectoren van kritieke infrastructuur wordt uitgewerkt, het vergelijken van deze toegevoegde waarde met de huidige technologieën, en het nagaan van de interesse van verschillende grote spelers in verschillende sectoren van kritieke infrastructuur in het SDP.

Quality Management

Duracell

2020-2021

Duracell is wereldleider op het vlak alkalinebatterijen met superieure prestaties. Sinds de stichting van het bedrijf in de jaren ‘40 zijn ze uitgegroeid tot een iconisch merk wanneer het gaat om stroomvoorziening voor persoonlijke apparaten met compacte, duurzame batterijen.

Om de hoge kwaliteit van hun eindproduct te waarborgen, gebeuren er gedurende het complete productieproces - van grondstof tot eindproduct - meerdere kwaliteitscontroles -en processen. Voorbeelden hiervan zijn meten en inspecteren, risicomanagement, documentatie, ... Via dit project wou Duracell meer inzicht krijgen in hun quality managementsysteem.

Consultancy Partners

Verloop van het project

Week 1

Kick-off meeting met de klant

Week 2

Workshop onder leiding van Boston Consulting Group

Week 4

Coaching sessie onder leiding van Arthur D. Little

Week 5

Tussentijdse presentatie voor de klant

Week 9

Coaching sessie onder leiding van Arthur D. Little

Week 10

Eindpresentatie voor de klant