HOME


Wil je meedoen aan onze
Evenementen?

Evenementen georganiseerd door AFC Leuven

‘Explore’ vormt de eerste fase in het AFC-verhaal en focust op het ontdekken van wat jij wil en wat jou interesseert. Zo trachten we je te begeleiden in jouw interesse-ontwikkeling, die je in de volgende fase bij AFC, namelijk ‘Learn’, verder kan uitdiepen.  

Vooreerst kunnen studenten met interesse in ondernemerschap bij ons terecht en helpen we hen ontdekken wat er zich allemaal afspeelt in deze innoverende, creatieve en bruisende wereld. Doorheen het jaar organiseren wij evenementen waar je naar het verhaal van jonge en meer ervaren ondernemers kan komen luisteren. Ook voor studenten die al iets meer ervaring hebben kunnen onze evenementen nuttig zijn; zij kunnen immers deelnemen aan workshops, luisteren naar het advies van topondernemers, hun netwerk uitbreiden, etc.

Daarnaast bestrijken onze evenementen een grote waaier aan onderwerpen, zodat op het einde van het academiejaar niemand nog op zijn honger zal blijven zitten. Zo zal er, bijvoorbeeld, een evenement gericht zijn aan de vrouwelijke studenten waar topvrouwen hun ervaringen delen met interessante ‘tips & tricks’. Of kunnen studenten een streepje voor krijgen op de arbeidsmarkt aan de hand van een ander event. Neem hieronder een kijkje naar de verschillende evenementen om te weten te komen welke jou het meeste aanspreekt.

Consultancy Challenges in 2020

De consultancy sector is één van de grootste sectoren die zich blijvend aanpast aan het huidige bedrijfsklimaat. Zo komen ze voor een tal van uitdagingen te staan zoals de aanpassing aan de voortdurend vernieuwende technologie of het aantrekken van nieuwe klanten. Daarnaast moeten ze ook inspelen op onvoorziene omstandigheden zoals COVID-19. Als student is het niet altijd even makkelijk om een duidelijk beeld te krijgen van de uitdagingen waarvoor consultancy bedrijven momenteel staan. Dit is exact de reden waarom AFC Leuven drie grote consultancybedrijven heeft uitgenodigd om toe te lichten voor welke uitdagingen hun organisatie anno 2020 staat, hoe ze dit aanpakken en wat de invloed is op hun werknemers en cliënteel. Dit evenement is  dus een absolute must voor studenten die geïnteresseerd zijn in een toekomst in de consultancy sector. Na afloop van het event zullen er ook netwerkmogelijkheden voorzien worden met de aanwezige gastsprekers op de receptie. 

Student EntrepReneurship Week

Dit jaar bundelen AFC, Ekonomika en VTK hun krachten door deel te nemen aan de week van de ondernemer. Deze week zal bestaan uit drie leuke evenementen waar je geïnspireerd zal worden, maar ook de kans krijgt om zelf de handen uit de mouwen te steken. Meer informatie over deze evenementen volgt later.

International careers

Een loopbaan kan op verschillende manieren benaderd worden en is voor iedereen uniek. De passie om de wereld rond te reizen voor je werk kan een grote impact hebben op het verdere verloop van je carrière en je leven. Op dit evenement krijg je de kans om te luisteren naar individuen die het jou hebben voorgedaan. Zij vertellen over hun interessantste buitenlandse ervaringen en op welke manier deze internationale carrière niet alleen leerzaam was voor hun loopbaan maar ook voor zichzelf. Hierbij maak je ook kennis met de verschillende uitdagingen en de eventuele cultuurverschillen tussen de verschillende werelddelen. Daarnaast laten we bedrijven aan het woord die jou deze kansen kunnen bieden. Als een internationale carrière jou altijd al heeft aangesproken en je nieuwsgierig bent naar wat je juist kan verwachten, grijp dan deze kans en kom mee op een mentale reis van Azië tot Amerika op het evenement ‘International careers’. 

Controleer ook regelmatig de website of Facebookpagina om op de hoogte te blijven van al onze evenementen en wie weet zien we je daar wel!