HOME


Wil je meedoen aan onze
Evenementen?

Evenementen georganiseerd door AFC Leuven

‘Explore’ vormt de eerste fase in het AFC-verhaal en focust op het ontdekken van wat jij wil en wat jou interesseert. Zo trachten we je te begeleiden in jouw interesse-ontwikkeling, die je in de volgende fase bij AFC, namelijk ‘Learn’, verder kan uitdiepen.  

Vooreerst kunnen studenten met interesse in ondernemerschap bij ons terecht en helpen we hen ontdekken wat er zich allemaal afspeelt in deze innoverende, creatieve en bruisende wereld. Doorheen het jaar organiseren wij evenementen waar je naar het verhaal van jonge en meer ervaren ondernemers kan komen luisteren. Ook voor studenten die al iets meer ervaring hebben kunnen onze evenementen nuttig zijn; zij kunnen immers deelnemen aan workshops, luisteren naar het advies van topondernemers, hun netwerk uitbreiden, etc.

Daarnaast bestrijken onze evenementen een grote waaier aan onderwerpen, zodat op het einde van het academiejaar niemand nog op zijn honger zal blijven zitten. Zo zal er, bijvoorbeeld, een evenement gericht zijn aan de vrouwelijke studenten waar topvrouwen hun ervaringen delen met interessante ‘tips & tricks’. Of kunnen studenten een streepje voor krijgen op de arbeidsmarkt aan de hand van een ander event. Neem hieronder een kijkje naar de verschillende evenementen om te weten te komen welke jou het meeste aanspreekt.

CHANGING TIMES, CHANGING BUSINESSES

“Change before you have to”

Dit is de alom bekende quote die Jack Welch, oud-CEO van General Electrics, maar al te graag als raad meegeeft aan de huidige bedrijfswereld. Dit is dan ook exact waar het evenement ‘Changing times, changing businesses’ over gaat. De wereld verandert continu en dit heeft een invloed op verschillende aspecten in het bedrijf. Op 2 maart gaan we dieper in op de aanpassingen die bedrijven moeten doorgaan om actueel te blijven.

WOMEN IN LEADERSHIP

In een samenleving waarin gendergelijkheid telkens meer aandacht krijgt, kan ons event ‘Women in Leadership’ niet ontbreken. Op de avond van 1 april focussen we op de rol van vrouwen binnen de bedrijfswereld. We verwelkomen enkele topvrouwen in Kinepolis Leuven om verhalen tedelen over hoe zij hun carrièrepad hebben bewandeld en hoe zij nu ‘hun mannetje’ kunnen staan op het hoogste niveau van een bedrijf.

CHAIN OF MARKETING

De manier waarop bedrijven aan marketing doen is door de jaren heen sterk veranderd en omvat veel meer dan simpelweg de reclameslogans die je in het dagelijkse leven tegenkomt. Zo is reclame niet alleen reclamecampagnes opzetten, maar ook een continue analyse van de consumentenbehoeften. Er zijn tal van manieren om naamsbekendheid te vergroten die reeds door vele bedrijven intensief gebruikt worden, maar daarnaast moet er ook aandacht besteed worden aan de nieuwe marketingtrends. Enkele voorbeelden van die trends die de laatste jaren aan een enorme opmars bezig zijn, zijn influencer marketing, affiliate marketing, ...  

Wat komt er nu juist allemaal kijken bij een innovatieve marketingstrategie van een bedrijf? AFC Leuven presenteert het evenement ‘The chain of Marketing’ om hier een antwoord op te bieden op 22 april.

Controleer ook regelmatig de website of Facebookpagina om op de hoogte te blijven van al onze evenementen en wie weet zien we je daar wel!