Want to attend one of our
Events?

Evenementen georganiseerd door AFC Gent

‘Explore’ vormt de eerste fase in het AFC-verhaal en focust op het ontdekken van wat jij wil en wat jou interesseert. Zo trachten we je te begeleiden in jouw interesse-ontwikkeling, die je in de volgende fase bij AFC, namelijk ‘Learn’, verder kan uitdiepen.  

Vooreerst kunnen studenten met interesse in ondernemerschap bij ons terecht en helpen we hen ontdekken wat er zich allemaal afspeelt in deze innoverende, creatieve en bruisende wereld. Doorheen het jaar organiseren wij evenementen waar je naar het verhaal van jonge en meer ervaren ondernemers kan komen luisteren. Ook voor studenten die al iets meer ervaring hebben kunnen onze evenementen nuttig zijn; zij kunnen immers deelnemen aan workshops, luisteren naar het advies van topondernemers, hun netwerk uitbreiden, etc.

Daarnaast bestrijken onze evenementen een grote waaier aan onderwerpen, zodat op het einde van het academiejaar niemand nog op zijn honger zal blijven zitten. Zo zal er, bijvoorbeeld, een evenement gericht zijn aan de vrouwelijke studenten waar topvrouwen hun ervaringen delen met interessante ‘tips & tricks’. Of kunnen studenten een streepje voor krijgen op de arbeidsmarkt aan de hand van een ander event. Neem hieronder een kijkje naar de verschillende evenementen om te weten te komen welke jou het meeste aanspreekt.

Controleer ook regelmatig de website of Facebookpagina om op de hoogte te blijven van al onze evenementen en wie weet zien we je daar wel!

From product to experience: 8 oktober 2019

We starten in Gent met het launchevent ‘from product to experience’. Customer Experience wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Zij bieden niet langer "gewoon" een product aan, maar creëren een hele ervaring om zich zo te onderscheiden van hun concurrenten. Op dit event zullen Bart Roman (Founder van oa WeCanDance, Fire is Gold & Laundry Day) en Bart Claes (CEO JBC) het woord nemen en uitleggen hoe zij een meerwaarde bieden aan hun klanten. 

- INSCHRIJVINGEN GESLOTEN -

Young entrepreneurs: 19 november 2019

Het tweede evenement dat zal plaatsvinden in het Gentse is ‘Young Entrepreneurs’. Op deze avond worden een hele resem jonge ondernemers aan het woord gelaten om hun succesverhaal te vertellen. Wat maakt het opstarten van een eigen onderneming zo de moeite waard? Welke tegenslagen kunnen je pad kruisen? En wat zijn de do's & don'ts die je zeker in het achterhoofd moet houden? Met dit event willen we het ondernemend kaarslichtje in de student aanwakkeren tot een bosbrand die zich alleen maar verspreidt. 

- INSCHRIJVINGEN GESLOTEN -

The Future of ... : 19 februari 2020

Het tweede semester starten we in stijl met een lezing over innovatie. 

"Wat met ... over 50 jaar?" is de centrale vraag van deze avond. Drie onderwerpen komen aan bod; wat staat er op til in deze industrie en vooral, welke impact zal het hebben op jou en mij? 

- INSCHRIJVINGEN OPEN -

Women in Leadership

Het academiejaar wordt afgesloten in stijl door 3 topvrouwen aan het woord te laten. Onze straffe madammen vertellen je uitgebreid over hoe zij carrière gemaakt hebben en welke glazen plafonds ze daarvoor eerst moesten breken.

- INSCHRIJVINGEN NOG NIET OPEN -