Want to attend one of our
Workshops?

Workshops georganiseerd door AFC Gent

Learn

Onder de tak ‘learn’ willen we een aanvulling bieden boven op de academische opleidingen van de studenten. Daarom organiseren wij een reeks interactieve workshops, per onderwerp gebundeld in een ‘Track’, waarbij studenten hun soft skills kunnen aanscherpen. Onze workshops staan bekend om hun kwaliteit en professionaliteit.

Dankzij de brede waaier van topics is er voor elke gemotiveerde student wel iets dat binnen zijn of haar interesses valt. Door je deelname werk je aan belangrijke skills die van pas komen in eender welke latere carrière.

Wat houdt een track in?

Om studenten op korte tijd belangrijke vaardigheden aan te leren en interessante onderwerpen aan te reiken, organiseert AFC onder zijn Workshops-pijler een reeks Tracks waarbij studenten hun soft skills kunnen bijschaven. Elke Track is opgesteld rond een centraal thema en bestaat uit drie workshops.

Om de kwaliteit en beleving van de workshops te waarborgen, worden de groepen bewust beperkt gehouden om zo de nadruk te kunnen leggen op interactiviteit. Inschrijven is echter mogelijk voor iedereen, en bovendien volledig gratis. Na iedere workshop volgt er ook altijd een kleine receptie waar nog wat genetwerkt kan worden.

Ontdek hieronder welke track bij jou past!

Public Speaking Track

Klik voor meer informatie

Uit onderzoek blijkt dat spreken voor publiek nog steeds één van de meest voorkomende angsten is. In het bedrijfsleven is pitchen, presentaties geven en netwerken namelijk dagelijkse kost. Reden te meer om je deze soft skill eigen te maken. In een Track-reeks van 3 workshops willen wij de leergierige en gemotiveerde student laten inzien dat Public Speaking een vaardigheid is die men kan trainen en ontwikkelen. De workshops zijn bedoeld om precies deze tips en tricks aan te leren die men onvoldoende mee krijgt op de schoolbanken.

Workshops in dit traject

storytelling

Storytelling is de meest natuurlijke vorm van communicatie, gericht op dialoog, wat het een cruciaal gegeven maakt bij het netwerken. Laat jouw publiek zich inleven in wat je vertelt, door het hen als een verhaal aan te rijken. Kortom, inspireer jezelf en anderen met de kracht van jouw boodschap.

Workshopgever: Guido Everaert // Tijdstip: 19u 15/10/2019 // Locatie: Lammerstraat 18, 9000 Gent, lokalen van VOKA

slidewriting

De 7-7 regel, KISS, 5/5/5, ... concepten die bij studenten in het achterhoofd een belletje doen rinkelen, maar hoe zat het nu weer precies in elkaar? Tijd om het geheugen op te frissen! Gebruik een presentatie als een strategische tool om jouw woorden nog lang te laten na sudderen bij het publiek.

Workshopgever: Andy Vlaeminck // Tijdstip: 19u 5/11/2019 // Locatie: Lammerstraat 18, 9000 Gent, lokalen van VOKA

pitching

Zorg ervoor dat jouw elevator pitch anderen niet de trap doet nemen. Wees to the point en trek de aandacht. Studenten krijgen de kans alle geleerde technieken in de praktijk te brengen en zichzelf te verkopen aan een kritische jury die rechtsreeks feedback geeft.

Workshopgevers: Andy Vlaeminck & GuidO Everaert // Tijdstip: 19u 26/11/'19 // Locatie: Lammerstraat 18, 9000 Gent, lokalen van VOKA

Workshop-partners