Want to attend one of our
Workshops?

Workshops georganiseerd door AFC Gent

Learn

Onder de tak ‘learn’ willen we een aanvulling bieden boven op de academische opleidingen van de studenten. Daarom organiseren wij een reeks interactieve workshops, per onderwerp gebundeld in een ‘Track’, waarbij studenten hun soft skills kunnen aanscherpen. Onze workshops staan bekend om hun kwaliteit en professionaliteit.

Dankzij de brede waaier van topics is er voor elke gemotiveerde student wel iets dat binnen zijn of haar interesses valt. Door je deelname werk je aan belangrijke skills die van pas komen in eender welke latere carrière.

Wat houdt een track in?

Om studenten op korte tijd belangrijke vaardigheden aan te leren en interessante onderwerpen aan te reiken, organiseert AFC onder zijn Workshops-pijler een reeks Tracks waarbij studenten hun soft skills kunnen bijschaven. Elke Track is opgesteld rond een centraal thema en bestaat uit drie workshops.

Om de kwaliteit en beleving van de workshops te waarborgen, worden de groepen bewust beperkt gehouden om zo de nadruk te kunnen leggen op interactiviteit. Inschrijven is echter mogelijk voor iedereen, en bovendien volledig gratis. Na iedere workshop volgt er ook altijd een kleine receptie waar nog wat genetwerkt kan worden.

Ontdek hieronder welke track bij jou past!

Business Skills Track

Klik voor meer informatie

Met de Business Skills Track willen we de deelnemers kennis laten maken met enkele business skills die in hun latere carrière van pas zullen komen. De track bestaat uit een reeks van 3 samenhangende workshops. We bereiden de gemotiveerde student voor om tijdens de derde workshop een consulting project tot een goed einde te brengen.

Workshops in dit traject

BOOST YOUR NETWORK!

Wist je dat 70% van alle vacatures ingevuld wordt via netwerken? Netwerken is veruit de beste manier om een nieuwe job te vinden. Tijdens het eerste deel van deze workshop leer je alles over deze onmisbare skill. Nadien focussen we op LinkedIn, het grootste professionele netwerk. Je ontdekt het tijdens onze interactieve workshop!

Myshortlist // donderdag 27 februari// VOKA, Lammerstraat 18, 9000 Gent

LEADERSHIP SKILLS

In de huidige organisatiestructuur van de meeste bedrijven kunnen leadership skills zeker van pas komen. Een goede leider slaagt erin om mensen tot excellente resultaten te motiveren. Deze workshop doelt dan ook op het bijbrengen van de juiste leadership skills. 

Bekaert // donderdag 5 maart // VOKA, Lammerstraat 18, 9000 Gent

CONSULTING CASE

Als laatste workshop krijgen de studenten in groepjes een case die ze zo goed mogelijk moeten oplossen en daarna pitchen. Aan de hand van wat professionele tips en feedback zijn de studenten klaar voor een échte case competition. 

Young Potentials // Maandag 16 maart // Startersfabriek, Ferdinand Lousbergkaai 32, 9000 Gent

Workshop-partners