Want to attend one of our
Events?

Evenementen georganiseerd door AFC Leuven

‘Explore’ vormt de eerste fase in het AFC-verhaal en focust op het ontdekken van wat jij wil en wat jou interesseert. Zo trachten we je te begeleiden in jouw interesse-ontwikkeling, die je in de volgende fase bij AFC, namelijk ‘Learn’, verder kan uitdiepen.  

Vooreerst kunnen studenten met interesse in ondernemerschap bij ons terecht en helpen we hen ontdekken wat er zich allemaal afspeelt in deze innoverende, creatieve en bruisende wereld. Doorheen het jaar organiseren wij evenementen waar je naar het verhaal van jonge en meer ervaren ondernemers kan komen luisteren. Ook voor studenten die al iets meer ervaring hebben kunnen onze evenementen nuttig zijn; zij kunnen immers deelnemen aan workshops, luisteren naar het advies van topondernemers, hun netwerk uitbreiden, etc.

Daarnaast bestrijken onze evenementen een grote waaier aan onderwerpen, zodat op het einde van het academiejaar niemand nog op zijn honger zal blijven zitten. Zo zal er, bijvoorbeeld, een evenement gericht zijn aan de vrouwelijke studenten waar topvrouwen hun ervaringen delen met interessante ‘tips & tricks’. Of kunnen studenten een streepje voor krijgen op de arbeidsmarkt aan de hand van een ander event. Neem hieronder een kijkje naar de verschillende evenementen om te weten te komen welke jou het meeste aanspreekt.

Controleer ook regelmatig de website of Facebookpagina om op de hoogte te blijven van al onze evenementen en wie weet zien we je daar wel!

Women in entrepreneurship: 5 maart 2020

  

It is a man’s world,but not so much anymore. Vrouwelijk ondernemerschap valt niet te onderschatten en is meer dan ooit aanwezig in onze maatschappij. Hier wil AFC graag de aandacht op vestigen tijdens ons evenement, women in entrepreneurship. We vragen een aantal self-made women om te komen spreken over hun ervaringen als onderneemster, de successen die ze geboekt hebben en de moeilijkheden die ze moesten overkomen. Werden ze geconfronteerd met bepaalde vooroordelen? Wat was hun key to succes? Dat zijn de vragen waaropwe tijdens ons evenement een antwoord willen krijgen. 

Na drie tot vier spreeksters gehoord te hebben, volgt er een netwerkreceptie waarbij de studenten en de spreeksters kunnen napraten met een hapje en een drankje.  

Successful Startup Stories: 2 april 2020

  

Kmo’s staan in voor 60% van de toegevoegde waarde en 70% van de tewerkstelling in Belgie. Ooit begonnen als start-up, vormen zij nu de ruggengraat van de belgische economie. Met het oog op de toekomst organiseert AFC Leuven daarom op donderdag 2 april `Succesful Startup Stories’: een evenement waar een hele reeks jongestart-ups aan bod komen die onze koorts voor ondernemen zullen aanwakkeren. De avond vangt aan met een korte presentatie van elke start start-up, waarbij ze de kans krijgen om hun inspiraties, ideeën en uitdagingen voor de toekomst uit de doeken doen. Daarna krijgen studenten de kans om hun prangende vragen te stellenin een één-op-één speed date met de start-ups, vergezeld van een hapje en een drankje.Het evenement wordt afgesloten met een netwerkreceptie.

Changing Climate, Changing Business: 22 april 2020

  

TBA